Hvor lang ventetid er der på tipierne?

Ventetiden afhænger af, hvor mange bestillinger jeg har. Der er stille perioder, hvor ventetiden er nede på 1-2 uger, og så er der månederne op til jul, hvor det hele kan være lidt hektisk, og hvor den er helt oppe på 5-6 uger. Julebestillinger skal derfor meget gerne ske inden 1. december – og jo før, jo bedre. Men jeg arbejder gerne i døgndrift, så ingen sidder skuffede juleaften.

 

Min samlevejledning er blevet væk – hvordan var det nu?

Fordelen ved en tipi er at den kan slås sammen og sættes hen i hjørnet af og til. Når den så skal sættes frem igen, skal den jo helst stå rigtigt. Du kan se samlevejledningen her – og du er også altid velkommen til at skrive eller ringe. Jeg hjælper gerne.

 

Kan tipien vaskes?

Ja, det kan den. Men især den råhvide skal du være lidt forsigtig med, da det er 100 % ubehandlet bomuld. Læg den fladt og træk stokkene ud. Vask den i maskinen koldt og kort (fx uldprogram). Jo mindre centrifugering, du giver den, desto nemmere bliver den at stryge bagefter. Læg et stykke bagepapir mellem navnetrykket og strygejernet.

 

Hvor stabil er en tipi?

Jeg har med vilje valgt at sy femkantede tipier. De fem træstokke giver en stabil konstruktion ved almindelig brug. En sidelæns tackling vil den ikke kunne klare uden at falde sammen, ej heller rykken rundt med stokkene. Når dit barn begynder at trille rundt – og endnu ikke kan kravle, bør det aldrig lægges i tipien uden opsyn.

 

Hvorfor er der ikke bund i?

Andre producenter af tipier vælger at sy dem med fast bund. Det har jeg fravalgt af to årsager; dels hørte jeg ret tidligt i processen om et barn, der forsøgte at kravle ud af tipien, og fik den trukket med sig. Med et løst tæppe, vil tipien blive stående. Derudover er det vigtigt, at tæppet/bunden kan vaskes. Der kommer sko, hunde eller chokoladekiks med ind i en tipi – og det skal der være lov til.

 

Kan jeg returnere et custommade produkt?

Jeg gør mig umage med hvert enkelt produkt, jeg selv syr, og er der fejl, skal det naturligvis enten rettes eller udskiftes. Men derudover kan jeg desværre ikke tage disse særlige bestillinger retur. Alle de øvrige produkter, som ikke er lavet med personligt præg, kan naturligvis returneres inden for 14 dage efter forbrugerloven. Læs mere her...

 

Er produkterne økologiske?

Nej, som udgangspunkt bruger jeg ikke økologiske materialer. I stedet går jeg efter en høj og slidstærk kvalitet af Oeko-Tex® Standard 100 certificerede metervarer og tråde.

 

Hvad står Oeko-Tex 100 for?

Oeko-Tex 100 logoOeko-Tex® Standard 100 er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. For at en producent kan blive certificeret, skal hans produkter opfylde en række krav vedr. indholdet af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. Det er især vigtigt i fht. materialer til børn, fordi de kan finde på at sutte på eller tygge i stoffet.